Fokusområden

Fokusområden och målformuleringar

Eventgroup
Linköpings kommun har gett Visit Linköping & Co. i uppdrag att driva och uppnå "Eventstrategi för Linköping". För att kunna uppnå ett av delmålen har LIF blivit tillfrågad om att ha en representant med i Eventgroup.
Gruppmedlemmar: Borgmästaren, Samhällsbyggnadsdirektören, VD för Visit Linköping & Co, VD för LinköpingCity, Kultur- och fritidsdirektören, Ordförande i Linköpings hotellförening, VD för NuLink, Kommunikationsdirektören, Evenemangschefen för Visit Linköping & Co, styrelseledamot Linköpings Idrottsförbund -Idrottens Dag, Under 2016 genomföra Idrottens Dag i samband med Statsfesten. Målet är att få fler kommuninvårare att röra på sig.Föreningslivet får på detta sätt möjlighet att marknadsföra sin förening ex genom prova på aktiviteter och att rekrytera nya medlemmar till föreningarna.

Idrottspolitiska
Aktivt jobba för att få tillstånd fler hallar och andra ytor för föreningslivets idrottsverksamhet. Att vara med i utredningen av taxor & bidrag Öka kunskapen hos politikerna om vad föreningarna kan göra för samhället om föreningarna får nya och mer resurser Börja att titta över fördelningsprinciper, och inleda samtal om idrott hela livet

Integration
Idrotten är en möjlighet för nyanlända att snabbt integreras i samhället. Prova på verksamhet under veckorna 7 och 8. Ensamkommande Unga Ledare under sommaren 2016

Unga ledare
Linköpings Idrottsförbund driver tillsammans med Linköpings kommun satsningen Unga Ledare.

Utveckling
LIF ska undersöka behovet av att skapa en samsyn för ungdomsidrotten i Linköping.

Uppdaterad: 16 OKT 2017 17:59