Vad vi gör

VERKSAMHETSPLAN 2017

Styrelsen jobbar utifrån den verksamhetsplan som togs 2016, dock med några ändringar i fokusområden.
Med anledning av det vill styrelsen presentera följande verksamhetsplan för 2017.

Verksamhetsidé
LIF ska vara en resurs för Idrottsföreningarna i Linköping

Linköpings BÄSTA Idrottsstöd!

Kärnvärde
-kompetens, -utveckling, -lyhörda, -flexibel

Fokusområden och målformuleringar för 2017

-Eventgruppen
Martina representerar LIF i denna grupp som består representanter för Kultur- och fritid, näringslivet, besöksnäring, marknadsföring, idrottslivet, miljö- och samhällsbyggands samt event organisation. Målet är att Linköping 2030 ska ha intagit position som en av Sveriges tre mest framstående städer inom event/upplevelser och möten inom kunskap och innovation, kultur och hälsa, nöje samt idrott.

Ung ledare
LIF kommer under 2017 erbjuda 95 ungdomar sommarjobb, varav 25st är nyanlända. Föreningslivet nominerar egna ungdomar som gör arbetsinsatser under sommaren, dels i föreningens utbud men också arrangemang såsom Idrottens Dag.

Integration
LIF har ambitionen att tillsammans med Linköpings kommun och föreningslivet skapa ”Prova på” verksamhet i fyra bostadsområden, 16 aktiviteter under 3 sommarveckor kommer att erbjudas. Nyanlända ungdomar kommer tillsammans med Ung ledare leda grupperna i området, och se till att varje deltagare ges möjlighet att delta under sina egna förutsättningar.

Idrottens Dag
LIF kommer även 2017 att genomföra Idrottens dag i sammarbete med Linköpings Kommun och Visit Linköping. Ett tillgängligt forum för idrottsföreningarna med fokus på att visa upp sin verksamhet, uppmärksamma behovet av rörelse och träning, belysa föreningslivets betydelse för barn-, ungdoms, & vuxenidrott. Dessutom  skapa en arena för nyrekrytering av idrottare i alla åldrar.

Idrottspolitiska gruppen
Vårt uppdrag är att samverka med kommunens politiker och i dessa sammanhang företräda våra medlemsföreningars intressen samt vara länken däremellan. Vi deltar i idrottsrådets sammankomster samt söker dialog med kommunens tjänstemän och politiker för att kunna utföra vårt uppdrag med kvalitet. Vi bevakar politiska trender i samhället och söker kunskap i den kommunala omvärlden. Vi representerar Linköping på Svenska Föreningar sammankomster.

Utveckling
LIF jobbar för att
 - Få mötesplatser för anställda inom föreningslivet, och de föreningar som driver anläggningar.
- Utifrån föreningsbesöken förmedla föreningarnas önskemål
 - Skapa projekt som föreningarna är delaktiga i och i sin tur utvecklar föreningarna och dess medlemmar.

Uppdaterad: 2017-05-09 12:42