Vi hedrar

08 FEB 2018 14:10
Det är med sorg i hjärtat vi på LIF noterar
  • Uppdaterad: 04 SEP 2018 09:20

Björn Petersson, LASS gått ur tiden.

Linköpings Allmänna simsällskaps trotjänare Björn Petersson har lämnat oss.
Björn började i LASS 1951 och blev föreningen trogen till sin pensionering 2000.
Björn har varit styrelseledamot och även anställd 1971-2000. Under perioden som anställd hade Björn varierande titlar på sitt visitkort, kanslichef/klubbmanager/ klubbdirektör/elittränare.

2009-2013 var Björn även styrelseledamot i LIF.

LIF hedrade Björn genom att deltaga på Minnesstunden den 30/1 i Rystad Kyrka.

Svante Larsson, vår förra ordförande, har hastigt lämnat oss

En  av LHCs trotjänare, Svante var med i Kenty när LHC föddes.
Svante har jobbat med både senior och ungdomshockeyn. Var den som i LHC grundade Hockey Gymnasiet och Sommar Hockey skolan.

I LIFs Ishallsgrupp ingick Svante som en naturlig kraft, då han skötte LHCs isfördelning, i Isgruppen blev det då naturligt att Svante fick uppdaget att hålla i fördelningen av istiderna / vecka, då det är många förändringar på grund av matcher och cuper. Allt för att kunna hålla en hög uthyrningsgrad i ishallarna.

2002-2008 var Svante styrelseledamot i LIF, from 2009 - 2015 var Svante LIFs ordförande. I arbetet i LIF brann Svante för att skapa goda förrutsättningar för föreningslivet att utöva verksamhet. Svante jobbade fram en ritning på Multiarena, en arena för ett flertal idrotter under samma tak, en naturlig mötesplats för aktiv hela livet. Multiarenan presenterades för kommunens tjänstepersoner och politiker under hösten 2014

LIF kommer att hedra Svante på minnesstunden i Domkyrkan den 15/2.