Idrottens Dag

Under 2015 har Linköping Idrottsförbund genomfört ett antal föreningsbesök hos både stora som små föreningar. När vi frågar vad föreningens utmaningar är framöver så har alla svarat  rekrytering av nya barn och ungdomar samt att behålla de som redan är aktiva medlemmar.
Linköpings Idrottsförbunds verksamhetidé är att vara en resurs för idrottsföreningarna i Linköping.

Syfte med Idrottens Dag

Detta projekt syftar till att införa Idrottens dag i Linköping som en årlig
återkommande aktivitet.

Ett annat syfte är att uppmärksamma föreningslivets betydelse för barn, ungdom och vuxenidrott samt att rekrytera fler medlemmar och ledare till Linköpings många
idrottsföreningar.

Mål med Idrottens Dag

Målet med projektet är att få ett stort utbud av föreningslivet att aktivera och
marknadsföra sig på Idrottens Dag. Idrottens Dag skall vara till för alla
oavsett ålder, kön eller etnisk bakgrund.

Föreningarna skall efter Idrottens Dag bjuda in intresserade till prova på aktiviteter i föreningens egen regi i sina naturliga lokaler. Med Idrottens Dag är målet att få fler kommuninvånare att röra på sig och att bygga upp intresset av motion och idrott genom att erbjuda dem ett stort utbud av aktiviteter under dagen.

Idrottens Dag har tre delmål

• Skapa möjlighet att visa upp och marknadsföra föreningars utbud.
  • Få barn, ungdomar och vuxna att prova på föreningsaktiviteter även efter Idrottens Dag
  • Att föreningarna får nya medlemmar.

Följ oss i sociala medier för den senaste uppdateringen

www.facebook.com/idrottensdaglinkoping

www.instagram.com/drottensdaglinkoping